Mayke Nieuwenhuis

Als meisje van 9 jaar oud merkte ik dat ik anders was dan andere kinderen. Trots als ik was, wilde ik niet anders zijn. Vanaf dat moment ging ik mijn handicap aan mijn linkerhand proberen te verbergen onder het mom van ‘wat je niet ziet, is er niet’. Op latere leeftijd kwam ik erachter dat ik er ongemerkt in mijn hoofd toch veel mee bezig ben geweest. Maar dat wisten mijn ouders niet. Er was ook geen aanleiding voor ze om er met me over te praten, want op school ging het goed en ik had leuke vriendinnen.

Met het boek Dit ben ik, Amy! wil ik kinderen met en zonder een beperking stimuleren over hun gevoelens te praten met hun ouders. Dit ben ik, Amy! is mijn eerste publicatie.
Mijn opleidingsachtergrond is Pedagogische Wetenschappen. Ook heb ik een coachingopleiding afgerond. Mijn kennis en ervaring heb ik verwerkt in het boek. Ieder hoofdstuk begint met een weetje of vraag, waarover ouders met hun kinderen in gesprek kunnen gaan. De thema’s van mijn kinderboek zijn: talentontwikkeling, trots zijn op jezelf en hobbels nemen. Een boek voor kinderen in de leeftijd van 8 – 10 jaar.

Per verkocht boek doneer ik een euro aan NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). Deze stichting helpt kinderen en jongeren met een handicap om zich volwaardig te kunnen ontwikkelen en deel te nemen aan onze samenleving.

 

 


Vraag aan Mayke

Uw naam *
Uw email *
Onderwerp
Uw bericht *