Nieuws

Voorlichting op basisschool De Regenboog in de Bilt

Op donderdag 21 maart ben ik op bezoek geweest in groep 4 en in groep 5. Wat was dat leuk! Klik op de link voor meer informatie.

http://www.regenboog-debilt.nl/index.php?id=70/Groep+5.htm

Leuke tweet van de BOSK

#gehandicapte kinderen gaan  op eigen wijze om met hun beperking. Nieuw kinderboek via @DeHoogstraat helpt  hierbij!

PR door revalidatiecentrum de Hoogstraat

De specialist in Utrecht op het gebied van revalidatie van kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking en chronische ziekte kondigt mijn boek als volgt aan: Kinderboek over omgaan met een beperking. Als je er meer over wilt lezen, klik dan op de link

PR door webshop Gras onder je voeten

Mijn kinderboek is sinds kort ook te bestellen op de superleuke webshop van Sonja Jellema (die al heel lang een goede vriendin van me is).

Klik op: Grasonderjevoeten 

Interview in het Utrechts Stadsblad dd 30 januari jl

Wil je dit interview lezen, klik dan op: optrompetzonderonderarm  

Wist je dat…

…Kinderen met een lichamelijke handicap vijf keer meer kans hebben om te worden gepest.

Zelf ben ik als kind niet gepest, maar ik heb wel regelmatig vervelende opmerkingen gekregen. Waarom ben ik niet gepest vroeg ik me laatst af. Nou hier komt ie: naast dat ik een veilige thuisbasis heb, zorgde ik er zelf wel voor dat dat niet gebeurde. Ik zorgde ervoor dat ik in de groep niet opviel. Ook deed ik extra mijn best zodat ik alles kon doen ondanks mijn handicap. Het moet lukken!

Daarbij lette ik erg op andere kinderen: hoe gedragen zij zich, wat vinden zij leuk om te doen, hoe zorg ik ervoor dat zij mij leuk vinden. Mijn geluk is dat ik niet bang ben aangelegd. Ik klom gewoon in de hoogste boom en ik was fan van spannende kinderspellen.

Mijn tip is: doe een spel of acitiviteit waar je zelf plezier in hebt, wees niet bang dat je het niet kan en kijk of er kinderen zijn die het leuk vinden om met je mee te doen. Er is altijd wel iets wat andere kinderen ook leuk vinden om te doen.

 

Vraag:

Welke kleur is de trompet van Amy